Zapadła decyzja, żeby wymieć Astro na full size. Z bólem serca, odwlekałem decyzję ale już czas . Przy aucie spędziłem dziesiątki godzin. Auto jest w fajnym stanie , do ideału brakuje oczywiście. Auto bez trudu robi trasy po Polsce i Europie , odwiedziło kilka zlotów , ostatni w Czechach. To co jest do zrobienia - nie jest to pilne , można śmiało jeździć- miałem zrobić ale odkładam na większe auto i tam kieruje mój entuzjazm.
Co zostało zrobione w ostatnim czasie
Poprzedni właściciel robił zawieszenie i hamulce przód, tapicerkę , zdjął dach i uszczelnił , wymiana wszystkich płynów i olei.
Ja wymieniłem:
Szyba czołowa , map sensor , silnik krokowy , sonda lambda , czujniki temp , czujnik ciśnienia oleju , czujnik spalania stukowego , świece , przewody , palec , kopułka , filtry , oleje . Dorobione kluczyki do auta ( 3 komplety )
Dołożona kamera cofania
Nowe opony copper cobra całoroczne
Nowa instalacja gazowa ( butla 45l ) spalanie w trasie 13-16l .
Naprawiona klimatyzacja.
Radio multimedialne Pioneer nowe .
Dołożone ogrzewanie postojowe webasto vevor . ( zbiornik na ON 20l . )
Wygłuszona i odizolowana część przednia auta .
Mierzona kompresja na wszystkich cylindrach 12,5 psi
I wiele innych - nie wszystko pamiętam
Minusy
Gdzieniegdzie ogniska korozji ( zabezpieczone )
Koło dojazdowe ma tyle lat co auto
Podcieka pompa wspomagania ( raz w roku dolewam 30-50ml )
Auto kopci przy odpaleniu po pierwszym uruchomieniu - podejrzane uszczelniacze zaworowe - na przejechane 5500km dolałem 200ml oleju silnikowego- więc nie ma tragedii .
Chromy na felgach - wychodzi miejscami rdza - zabezpieczone jest .
Auto jest zarejestrowane na 7 osób. Jest 7 miejsc , fotel kierowcy i pasażera oraz dwa za nimi obrotowe , na końcu rozkładana kanapa - wszytsko obszyte na nowo. - raczej nie da się na nich wygodnie spać dlatego ja je wymontowałem i mam zainstalowane pełnowymiarowe łóżko i masę miejsca na wszystko co potrzebne na campingu.
Dołożona listwa kedra a w komplecie daszek , żeby słońce nie paliło i deszcz nie lał się na głowę.

Auto zarejestrowane na złote tablice , ubezpieczenie kosztuje grosze - ja mam wykupione z pełnym Assistance na Polskę i 500km naEuropę.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do kontaktu. Nie pali mi się ze sprzedażą , oddam w dobre ręce po kosztach albo zamienię na full size - g20 , Savana , Vandura , RAM , Ford . Cena 30.000zl.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk